Domaća vegeta bez aditiva
Domaca vegeta
POTREBNO JE:
1/2 kg šargarepe
300 gr korena peršuna
1 veći koren celera
200 gr paškanata
2 veze iseckanog peršunovog lista
1 kašičica soli
PRIPREMA:
Šargarepu, celer, korenove peršuna i paškanata oljuštite, operite
i prosušite, pa izrendajte na najsitnijoj strani rendeta ili sameljite na vodenici za meso. Pomešajte sa sitno seckanim peršunovim lišćem
Dodajte kasicicu soli i sve dobro promešajte.
Rasporedite u tankom sloju ovu mešavinu na veći poslužavnik i ostavite da se osuši, pa spakujte u tegle.
Može se držati i u zamrzivaču i onda ne mora da se suši.
Kada se osuši, veoma je važno, da tegla u kojoj stoji bude čista, da nema rostfrajni poklopac i da stoji na suvom i prozračnom mestu u kuhinji.
Prirodna kombinacija začina dodata u jelo zaista daje jedan savim nov i lep ukus.
No comments:
Post a Comment